Leerlingen geven ons een 8,2Bron: Scholen op de Kaart!

Parro (logo)

De Dodehoek-les

Vandaag werden de leerlingen van groepen 7 en 8 van onze school getrakteerd op een leerzame les over de gevaren van de dode hoek. Deze belangrijke verkeersles werd mogelijk gemaakt door de enthousiaste vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland (VVN) in samenwerking met ervaren vrachtwagenchauffeurs.

Het doel van de les was simpel: de leerlingen leren over de gevaren als ze in de buurt zijn van vrachtwagens en andere grote voertuigen in het verkeer. De vrijwilligers van VVN legden drie belangrijke regels uit die helpen om veilig te blijven:

  1. Afstand Houden (min. 3 meter): Leerlingen moeten genoeg ruimte houden achter een vrachtwagen, zodat de chauffeur hen goed kan zien.
  2. Oogcontact Maken: Het is belangrijk om oogcontact te maken met de chauffeur om zeker te weten dat ze de leerlingen zien.
  3. Rechts Blijven: Leerlingen moeten proberen rechts van de vrachtwagen te blijven.

Als leuke afsluiting mochten de leerlingen zelf ervaren hoe het is om in de cabine van een echte vrachtwagen te zitten en de dode hoek te zien.

De leerlingen vonden het erg interessant, en de vrijwilligers en chauffeurs deden het enthousiast. Het is goed dat de kinderen op jonge leeftijd leren over veiligheid in het verkeer. Deze les zal zeker in hun geheugen blijven.

De school bedankt Veilig Verkeer Nederland en de vrachtwagenchauffeurs voor deze leerzame les. Het is belangrijk om kinderen bewust te maken van veiligheid in het verkeer, zodat ze later verantwoordelijk en veilig kunnen rijden.

Leerlingen voor een vrachtauto

Misschien ook interessant

Nieuwsbrief

De derde editie van de nieuwsbrief is uit! Groep acht is terug van hun schoolkamp en werkt aan een goede afsluiting van het jaar. Het zomerfeest is verplaatst naar 7 juni vanwege regen. Er wordt gezocht naar mogelijkheden voor de speelplaats, zie het stuk over opbrengsten acties. De schoolfotograaf is weer geweest en er ontstaan vaste rubrieken.

Lees verder »