Leerlingen geven ons een 8,2Bron: Scholen op de Kaart!

Parro (logo)

De Dodehoek-les

Vandaag werden de leerlingen van groepen 7 en 8 van onze school getrakteerd op een leerzame les over de gevaren van de dode hoek. Deze belangrijke verkeersles werd mogelijk gemaakt door de enthousiaste vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland (VVN) in samenwerking met ervaren vrachtwagenchauffeurs.

Het doel van de les was simpel: de leerlingen leren over de gevaren als ze in de buurt zijn van vrachtwagens en andere grote voertuigen in het verkeer. De vrijwilligers van VVN legden drie belangrijke regels uit die helpen om veilig te blijven:

  1. Afstand Houden (min. 3 meter): Leerlingen moeten genoeg ruimte houden achter een vrachtwagen, zodat de chauffeur hen goed kan zien.
  2. Oogcontact Maken: Het is belangrijk om oogcontact te maken met de chauffeur om zeker te weten dat ze de leerlingen zien.
  3. Rechts Blijven: Leerlingen moeten proberen rechts van de vrachtwagen te blijven.

Als leuke afsluiting mochten de leerlingen zelf ervaren hoe het is om in de cabine van een echte vrachtwagen te zitten en de dode hoek te zien.

De leerlingen vonden het erg interessant, en de vrijwilligers en chauffeurs deden het enthousiast. Het is goed dat de kinderen op jonge leeftijd leren over veiligheid in het verkeer. Deze les zal zeker in hun geheugen blijven.

De school bedankt Veilig Verkeer Nederland en de vrachtwagenchauffeurs voor deze leerzame les. Het is belangrijk om kinderen bewust te maken van veiligheid in het verkeer, zodat ze later verantwoordelijk en veilig kunnen rijden.

Leerlingen voor een vrachtauto

Misschien ook interessant

Nieuwsbrief

Graag willen we jullie kennismaken laten met de eerste editie van onze spiksplinternieuwe nieuwsbrief van basisschool Reuzepas!

In deze nieuwsbrief leest u over allerlei ontwikkelingen, activiteiten en andere belangrijke zaken binnen onze school en wat voor u als ouder/verzorger fijn is om te weten.

Lees verder »

Welkom op onze site!

Met trots presenteren we een frisse en moderne uitstraling, waarmee we hopen dat u als bezoeker eenvoudig de informatie kunt vinden die u zoekt. Momenteel bevindt de site zich nog in een testfase, wat betekent dat we nog bezig zijn met de laatste puntjes op de i te zetten.

Het kan voorkomen dat u tijdens uw bezoek enkele zaken tegenkomt die nog niet volledig werken of misschien ontdekt u een klein foutje. We willen u vragen om ons hierbij te helpen. Uw feedback is van onschatbare waarde en stelt ons in staat de website te optimaliseren en gebruiksvriendelijker te maken.

U kunt contact met ons opnemen via het contactformulier op de website of door een e-mail te sturen naar larsboxelaar@triadescholen.nl