Leerlingen geven ons een 8,2Bron: Scholen op de Kaart!

Parro (logo)

Kleine helden maken grote impact met ‘Beter plastic’

Vergeet saai plastic afval scheiden! De jonge milieuhelden van basisschool Reuzepas hebben laten zien dat plastic recyclen niet alleen belangrijk, maar ook ontzettend leuk en cool kan zijn.

๐—ญ๐—ฒ๐—น๐—ณ ๐—ป๐—ถ๐—ฒ๐˜‚๐˜„ ‘๐—ฝ๐—น๐—ฎ๐˜€๐˜๐—ถ๐—ฐ’ ๐—บ๐—ฎ๐—ธ๐—ฒ๐—ป
In een reeks Beter Plastic-activiteiten leren onze leerlingen alles over het recyclen van plastic. Ze ontdekken hoe elk stukje plastic een nieuw leven kan krijgen en hoe fantastisch het is om zelf bruikbare voorwerpen te maken uit gerecycled materiaal. Dit Beter Plastic-initiatief geeft kinderen een actieve rol in de bescherming van onze planeet. Het gaat verder dan een lesje in duurzaamheid; het is een inspirerend avontuur dat hen stimuleert om duurzaam te denken en te handelen.

๐—˜๐—น๐—ธ ๐˜€๐˜๐˜‚๐—ธ๐—ท๐—ฒ ๐˜๐—ฒ๐—น๐˜
Onze slogan “Elk stukje telt” vertelt perfect het verhaal van dit project. Elk klein stukje plastic dat we recyclen, draagt bij aan een schonere, gezondere wereld. En wie kan dat beter laten zien dan onze enthousiaste, jonge deelnemers?

Het Beter Plastic-project is een onderdeel van Syschemiq, een researchprogramma dat zich wijdt aan het verbeteren van de scheiding en recycling van plastic. Beter Plastic richt zich op het activeren en betrekken van de samenleving bij het verbeteren van plastic recycling en de bewustwording hiervan.

Misschien ook interessant