Onze school gaat groenten en fruit eten in de ochtendpauze!

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Gedurende schooljaar 2016-2017 doet onze school mee met het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma. Dit is een Europees voorlichtingsprogramma dat de nadruk legt op het eten van voldoende groenten en fruit. Door EU-Schoolfruit leren kinderen spelenderwijs om verschillende soorten groenten en fruit te eten. Dat is niet alleen gezond, maar ook gezellig!

Kinderen hebben veel te winnen bij gezonde eetgewoonten. Want kinderen die genoeg groenten en fruit eten en elke dag actief bewegen zitten lekkerder in hun vel, krijgen minder snel griep, zijn minder snel verkouden, voelen zich fitter, beleven meer plezier aan sport en spel en leren makkelijker. Wat de leerlingen eten, is de verantwoordelijkheid van ouder(s)/verzorger(s), maar met het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma kan de school kinderen helpen om gezonder te leren eten en zo de basis te leggen voor een gezond leven. De praktijk heeft uitgewezen dat dit werkt!

Het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma is een initiatief van de Europese Unie, het Ministerie van Economische Zaken, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, het Steunpunt EU-Schoolfruit & Smaaklessen en sponsors uit de groente- en fruitsector. Het programma wordt ondersteund door Stichting Voedingscentrum Nederland. U kunt hierover meer lezen op de website www.euschoolfruit.nl.

Kern van het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma is het gezamenlijk eten van groenten en fruit in de klas. De kinderen krijgen op drie vaste dagen in de week gedurende twintig weken een portie groente of fruit uitgereikt tijdens de ochtendpauze om gezamenlijk in de klas op te eten. De school start hiermee in week 45 (7-11 november 2015). Deze groente- en fruitverstrekkingen worden gefinancierd door de Europese Unie en Vitamine & Zo.

Onze drie vaste groente- en fruitdagen worden woensdag, donderdag en vrijdag.

Op deze dagen hoeft u dus geen pauzehap mee te geven. Weet u van uw kind dat hij/zij niet graag fruit eet, geef uw kind dan toch een kleine snack mee. Hierdoor voorkomen we dat uw kind in de pauze zonder eten zit. Blijft uw kind over? Vergeet niet een lunchpakketje mee te geven.

Er zijn voor ouder(s)/verzorger(s) géén kosten verbonden aan deze groente- en fruitverstrekkingen.

De gratis verstrekkingen lopen tot en met week 15 (10-14 april 2017).

Wij zien in het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma een waardevolle investering in de gezondheid van de leerlingen nu én later als ze groot zijn. Het gezamenlijk in de klas eten van groenten en fruit is een effectieve, en voor de kinderen vooral een gezellige én leuke manier om ze daarbij te helpen. Wij hopen dat u dat óók vindt.

Namens het schoolteam van Reuzepas,

aca9209d-c7a6-4c74-b7d1-9eac17457275_Logo_EU-Schoolfruit_2016_b5258367_183x187Smakelijk proeven!

Terug naar Nieuws