Thema 8 ‘De schat’ feestelijk geopend.

Vandaag is in de groepen 3 het nieuwe thema van Lijn 3 ‘De schat’ in OGO stijl geopend. De kinderen vonden ’s ochtends een fles in de klas met een briefje erin. Maar ja hoe kregen ze dat briefje eruit?
Er werd van alles geprobeerd: met de vingers, met een schaar, een mes, een potlood, een pen, een potlood, een pincet……niets lukte. Dan zat er nog maar één manier op……de fles kapot slaan. Met handdoeken werd de fles goed ingepakt. De kinderen op een veilige afstand en ……. pats! De fles was stuk. Voorzichtig haalden de leerkrachten het briefje eruit. Op het briefje stond dat er een schat in omloop was die al van 17 maart 2014 was.
Maar ja, hoe zoek je nou een schat? De kinderen kwamen met het idee om schatkaarten te maken. Druk gingen ze aan de slag.
Daarna was het tijd om de schat te gaan zoeken. Er werd buiten gezocht, maar helaas niets te vinden. Dan moest de schat zich ergens op school bevinden. Groep 3B vond uiteindelijk de schat in groep 8 bovenop de kast. De schat van groep 3A bevond zich in het magazijn.
Terug in de klas werd de schat geopend. Er zaten kleren in van een piraat. Een piratenjas, een piratenhoed, een baard, een snor en gouden kettingen. De leerkrachten deden de kleren aan. Maar dit was natuurlijk niet alles. Er zaten ook nog woorden in: verborgen, geheim, mysterieus en raadselachtig. Op de vraag wat er nog meer bij piraten hoort, kwamen al snel in beide groepen heel veel woorden die we daarna in de kist hebben gedaan.
Nu is de vraag heeft uw kind thuis spullen die te maken hebben met een schat of piraten, dan mogen ze dat meenemen voor in de schatkist. Na afloop van het thema worden de spullen natuurlijk terug gegeven.
Het was een super leuke en leerzame ochtend. De kinderen waren razend enthousiast. Mogelijk dat ze er thuis ook wel over hebben verteld…..

Terug naar Nieuws